De Oorsprong van de Oudste Bitcoin Metrisch ter wereld, uitgelegd

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Het concept van bitcoin days destroyed (BDD) werd geïntroduceerd in 2011, twee jaar na de creatie van ’s werelds eerste cryptocurrency, bitcoin. Mensen begonnen al met het creëren van blockchain-metrics om de transactieactiviteit en -waarde op de keten te meten.

Zodra de eerste cryptocurrency metriek werd gecreëerd, werd BDD snel gevolgd door een overvloed aan andere unieke metrieken, waaronder niet-uitgegeven transactie-uitvoer (UTXO), marktwaarde aan gerealiseerde waarde (MVRV) en bestede output-winstverhouding (SOPR). Ondanks de verfijning van cryptografische gegevens en analyses sinds 2011, blijft BDD een fundamentele metriek voor het begrijpen en waarderen van Bitcoin Future.

„BDD is een metriek die de collectieve actie van langetermijnhouders [BTC] weerspiegelt,“ zei CoinDesk senior onderzoeksanalist Galen Moore over een speciale podcastepisode over de metriek. „Wat is de psychologie van de lange termijn [BTC] houder? Je kunt dat op een collectieve manier [door BDD] zien op een manier die ik niet mogelijk acht in andere activacategorieën.“

Moore interviewde Lucas Nuzzi van Coin Metrics op 7 juli, om meer te weten te komen over BDD’s gebruikscases en beperkingen. In een follow-up bespreking 9 Juli, merkte Moore geen andere financià „le activa op laat handelaars en investeerders toe om de activiteit van activahouders op lange termijn zo transparant te zien zoals bitcoin.

Aan dit, CoinDesk onderzoek interne Duy Nguyen nam nota van de motivaties achter waarom de houders op lange termijn fondsen op om het even welk ogenblik bewegen is nog grotendeels een het raden spel dat verdere off-chain analyse buiten het werkingsgebied van BDD vereist.

Kijk voor meer informatie over BDD naar het 30 minuten durende webinar met de exclusieve presentatie van Nuzzi op de metriek van de CoinDesk Research Hub.