Den største europæiske børs viser det første Bitcoin-produkt

Wiener Börse-klienter kan nu få eksponering for krypto fra en reguleret handelsplatform uden faktisk at skulle købe kryptovalutaen alene.

Wiener Börse, en af ​​de største børser i Centraleuropa, noterede sit første børshandlede produkt (ETP) for Bitcoin og Ethereum.

Dette er den seneste begivenhed i en voksende tendens med fintech-virksomheder, der giver mainstream-investorer mere reguleret adgang til kryptokurrency.

Disse ETP’er kan også gå glip af en del af den underliggende værdi af kryptokurrency og medføre uønskede konsekvenser

Wiener Börse, en af ​​de største centraleuropæiske børser, noterede i dag sit første kryptovalutaprodukt. Selvom dette ser ud som et stærkt adoptionssignal, kan disse børshandlede produkter (ETP’er) muligvis også være den seneste begivenhed i en voksende tendens, der i sidste ende nedvurderer kryptovaluta, siger regionale eksperter.

Udstedt af det schweizisk-baserede fintech-firma 21 Shares AG , søger dette enkeltaktivsprodukt, der vil handle under tickersymbolet ABTC, at spore både investeringsresultaterne for Bitcoin, verdens største kryptokurrency ved markedsværdi, og dens andenpladsskandidat , Ethereum.

Med andre ord vil Wiener Börse-kunder nu kunne blive eksponeret for kryptokurrency fra en reguleret handelsplatform uden at skulle købe kryptokurrency direkte på egen hånd

„Vi er glade for at kunne dele, at Bitcoin nu er tilgængelig overalt for både såvel private som institutionelle investorer i hele DACH-regionen [Tyskland, Østrig og Schweiz],“ sagde Hany Rashwan, administrerende direktør for 21Shares AG, i en pressemeddelelse.

Selv om notering på den Wien-baserede børs er en milepæl, er det ikke 21 Aktieres første krypto- eller endda Bitcoin-fokuserede ETP. I begyndelsen af ​​juli blev dets Bitcoin ETP noteret på Deutsche Börses Xertra-handelsplatform. Og i 2018 lancerede virksomheden sin første kryptokurrency ETP-kurv ( HODL ) bestående af 48,6 procent Bitcoin, 30,89 procent Ethereum, 12,54 procent Ripple, 3,01 procent Bitcoin Cash og 2,95 procent Litecoin fra september.

Denne begivenhed er det seneste tegn på en voksende tendens fra fintech-virksomheder til at give mainstream-investorer mere reguleret adgang til kryptokurrency. Til gengæld signaliserer det også yderligere accept af kryptokurrency fra både institutioner og regulatorer.

Selvom det er positivt til vedtagelse, er der også bekymring for, at ombordstigning af nye investorer i kryptokurrency gennem ETP’er går glip af kryptokurrency.

Fremhævelse af begge punkter er Anita Posch, vært for Bitcoin & Co. Podcast og bestyrelsesmedlem i Bitcoin Austria, en regional nonprofitorganisation, der har leveret Bitcoin-uddannelse siden 2011.

Selvom Posch fejrer, hvor langt Bitcoin er kommet i Østrig, er hun også hurtig til at påpege ulemperne ved, at flere mennesker kommer ind i kryptokurrency gennem disse typer investeringsprodukter.

Over en Twitter-udveksling med en 21 aktier-forskningsassistent sagde hun, at hun foretrækker, at folk har deres egne nøgler, når de køber Bitcoin i stedet for at købe det via en tredjepart. Vedligeholdelse af ens private nøgler til Bitcoin-adresser betragtes som en vigtig sikkerheds- og ejerskabsforanstaltning af de fleste Bitcoin-eksperter og entusiaster.

I et interview med Decrypt pegede Posch også på, at den globale børs Coinbase vil sikre ETP’s underliggende Bitcoin.

Få tophistorier, når de bryder sammen og deltag i samtalen ved at følge os på Twitter

Følge efter

”Grundlæggende er det et sikkerhedsprodukt til at eje ikke-frihedsberøvende (Coinbase) bitcoin,” sagde Posch. ”Det betyder, at du nu har tre formidlere, skønt den grundlæggende idé med Bitcoin er at styrke individet og eliminere mellemmænd og alle de økonomiske konstruktioner, der førte til bankkrisen i 2008.”

Poschs pointe er, at oprettelsen af ​​ETP’er i sidste ende kunne føre kryptokurrency ind i den samme traditionelle finansieringsmisforvaltning, som Bitcoin angiveligt blev oprettet for at forhindre.

Derudover sagde hun, at ETP’er muliggør en farlig virkelighed, at kryptokursudvekslinger som Coinbase kan „[vokse] så store, at de kan påvirke retningen for Bitcoin-udvikling.“

Hvad mere er, Posch sagde, at enhver børs, der sikrer en ETP, der ikke ofte beviser sin reserveforsyning med midler, kan risikere insolvens gennem genoptagelse, en praksis, hvor en bank eller mægler bruger de midler, der er givet dem som sikkerhed af deres kunder til deres egne investeringsformål. Dette var en almindelig praksis i USA indtil Lehman Brothers-sammenbruddet i 2007, som efterfølgende bidrog til finanskrisen i 2008 – og indirekte Bitcoin-fødslen.

Selvom åbning af en mere reguleret sti for de mindre erfarne kan virke som en åbenlys stormfald, i det mindste på kort sigt, kan krypto purister måske ryste på hovedet.

2. September 2020