Koopkans? Beleggersstemming voor Bitcoin en Ethereum wordt op korte termijn Bearish

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Crypto

Nu het algemene sentiment ten opzichte van BTC en ETH naar negatief terrein gaat na de recente retracements, suggereert de geschiedenis een potentiële koopkans.

De recente ongunstige prijsontwikkelingen voor de top twee cryptocurrencies per market cap hebben een stemmingswisseling veroorzaakt onder beleggers. Gegevens tonen aan dat het sentiment van het publiek ten opzichte van Bitcoin Superstar en Ethereum is gedaald tot extreme negativiteit, aangezien beide activa in een paar dagen tijd met ongeveer 10% zijn gedaald.

Sentiment ten opzichte van BTC en ETH naar nieuwe dieptepunten

Bitcoin en Ethereum gingen door steile retracements in de afgelopen paar dagen. De primaire cryptocurrency slaagde er niet in om $60.000 te overwinnen ondanks het initiëren van verschillende pogingen, en de daaropvolgende afwijzingen dreven het gisteren naar een tiendaags dieptepunt van $55.500.

De koersprestaties van ETH leken aanzienlijk meer bullish. De op één na grootste digitale activa bereikte twee dagen geleden een nieuwe ATH op $2.150. Het trok zich echter ook sterk terug door meer dan $200 te verliezen in de daaropvolgende 48 uur tot een dieptepunt van $1.940.

Ondanks dat het sindsdien weer wat terrein heeft teruggewonnen, hebben deze ontwikkelingen een enorme stemmingswisseling veroorzaakt onder beleggers in cryptocurrency. Gegevens verstrekt door het analysebedrijf Santiment gaven aan dat het algemene sentiment ten opzichte van de twee activa is „gedaald tot extreem negatief gebied.“

De geschiedenis toont aan dat dergelijke snelle stemmingswisselingen in feite kunnen wijzen op een markttop of -bodem op korte termijn. De grafiek hierboven toont aan dat wanneer het algemene sentiment uitzonderlijk hoog was na prijsstijgingen, zoals eind januari en midden februari het geval was, de trend onmiddellijk enigszins omkeerde.

Bijgevolg heeft Santiment de huidige negatieve toestand geclassificeerd als een „bullish opportunity“ voor kopers.

Fear and Greed zegt dat het niet zo slecht is

De Fear and Greed Index is een andere metriek die het sentiment van beleggers ten opzichte van het cryptocurrency-veld zou kunnen geven. Het berekent verschillende soorten gegevens, waaronder enquêtes, sociale media, volatiliteit en volume, om te bepalen of de algemene stemming positief of negatief is ten opzichte van Bitcoin.

De uiteindelijke resultaten variëren tussen 0 (extreme angst) en 100 (extreme hebzucht). Enigszins verwacht was de index de afgelopen maanden goed in de extreme hebzuchtfase, aangezien BTC zijn waarde meer dan verdubbeld heeft sinds 1 januari.

Nu BTC onder de $60.000 lijn is blijven steken, is de index licht gedaald, maar hij is nog steeds boven de 50 gebleven – wat betekent dat hij zich nog steeds in het hebzuchtgebied bevindt. Dit bewijst dat de cryptocurrency ruimte vatbaar is voor snelle stemmingswisselingen, wat hand in hand gaat met de zeer volatiele aard van alle activa.

Het is de moeite waard om op te merken dat, terwijl de prijzen de laatste tijd iets zijn teruggelopen, de fundamentals van BTC nog robuuster zijn geworden. Zoals eerder gemeld, blijft het Bitcoin-netwerk zijn veiligheid verhogen, terwijl de hash rate weer een record aller tijden heeft bereikt.