Mede-oprichter van Kucoin onthult dat 84% van de gehackte fondsen is hersteld

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Mede-oprichter van Kucoin, Johnny Lyu, heeft in een tweet op woensdag 11 november 2020 de community op de hoogte gebracht van de voortgang tot dusver met de recente hack die de uitwisseling in september op zijn kop zette. Lyu maakte in zijn tweet bekend dat 84% van het gehackte geld nu is teruggevorderd, en de inspanningen om de rest terug te krijgen, zijn nog gaande. Hoewel hij relatief stil is over het proces van hoe de fondsen werden teruggevorderd, zei Lyu dat de details van het herstelproces zouden worden gepubliceerd zodra de zaak is opgelost.

Kucoin recupereert meerderheid van gestolen fondsen

Zoals gemeld door ZyCrypto op 26 september 2020, werd niets minder dan $ 250 miljoen aan activa gestolen van een van de toonaangevende cryptocurrency-uitwisselingen, Kucoin.

Zoals destijds werd gemeld, omvatten de gestolen munten en tokens Bitcoin, Ethereum en verschillende andere ERC-20-tokens. Deze fondsen zouden zijn verplaatst uit de hete portemonnee van Kucoin.

Destijds beloofde de beurs dat getroffen gebruikers gecompenseerd zouden worden terwijl ze contact zouden opnemen met andere uitwisselingen, in de hoop het gestolen geld op te sporen en mogelijk terug te krijgen.

De gebeurtenis zorgde ervoor dat de centrale een aantal van zijn services op het platform stopte

Er breekt eindelijk goed nieuws als mede-oprichter van de beurzen, Johnny Lyu, onthult dat een aanzienlijk deel van het gestolen geld, 84% om precies te zijn, al is teruggevorderd.

Lyu schreef over de stappen die zijn genomen om de genoemde fondsen terug te vorderen en zei dat de getroffen activa werden teruggevorderd via een on-chain tracking-aanpak, contractupgrade en gerechtelijke invordering. Hoewel hij niet verder ging, zei Lyu dat elk detail van de hack zou worden gepubliceerd zodra de zaak is gesloten, zoals gevraagd door wetshandhavingsinstanties.

Verder bedankte Lyu degenen (waaronder individuen en organisaties) die zich inzetten om het gestolen geld terug te krijgen.

Verderop beloofde hij dat de uitwisseling zijn inspanningen zou verdubbelen om de activa van gebruikers op het platform te beschermen.